Muškarac u Srbiji vlastiti stan pretvorio u ilegalnu kockarnicu



KADA JE kragujevačka policija upala u stan Dušana P., za dva pokeraška stola zatekla je ukupno 16 ilegalnih kockara pred kojima su bile karte i žetoni za igru, a na zidu iznad njihovih glava uredno su bila izvješena pravila sudjelovanja u kartaškim igrama za novac.

Osim vlasnika stana, koji je svoj dom pretvorio u ilegalnu kockarnicu, policija je uhitila i šareno kockarsko društvo te je zaplijenila 1.500 eura i 71.000 dinara u gotovini, karte, žetone i jedan laptop kojim se koristio Dušan P. On je, kako danas prenosi beogradski Blic, osumnjičen da je od prosinca prošle godine u svojem stanu redovno tri puta tjedno organizirao kockanje uvjeravajući svoje "klijente" kako ima sve potrebne dozvole za organiziranje igara na sreću.

Prema pravilima koje je sam ustanovio, Dušan je od svih sudionika u igri uzimao uplatu u iznosu od 500 dinara, a za to su igrači dobivali žetone u vrijednosti od 2.000 bodova. Ako je igrač u igri izgubio sve žetone, mogao je za novu uplatu od 500 dinara dobiti još žetona, te se tako vraćao u igru.

U pisanim pravilima je bilo obznanjeno da pobjednik dobiva 50 posto ukupnog nagradnog fonda, drugo je mjesto donosilo 30 posto, a treće 20 posto uplaćenih novaca. Visina fonda je ovisila o broju igrača. No ni dobro razrađena pravila nisu spasila Dušana ni njegove klijente. Svi su završili kod suca za prekršaje.

.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.