Muškarci koji su pucali po zagrebačkom Vukomercu idu u Remetinec

Foto: Pixsell

TROJICA muškaraca koji su pucali po zagrebačkom Vukomercu idu u istražni zatvor.

Kako je danas izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, trojica hrvatskih državljana (1989., 1992. i 1974.) ispitana su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona.

Dvojac ispalio nekoliko hitaca prema kući

"Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik 12. rujna 2018. oko 19 sati u Zagrebu, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s obitelji trećeosumnjičenika, došli ispred kuće oštećenika sa za sada neutvrđenim oružjem kalibra devet milimetara, iako su znali da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno.

Osnovano se sumnja da su, svjesni da takvim oružjem mogu ugroziti tjelesni integritet ukućana i oštetiti imovinu, ispalili nekoliko hitaca prema terasi obiteljske kuće u kojoj je bilo više ukućana.

Muškarac iz kuće odgovorio rafalima

Trećeosumnjičenik je nakon toga, osnovano se sumnja, prema dvojici osumnjičenika ispalio dvije rafalne serije streljiva iz automatske puške, iako je znao da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno te pristajući ugroziti tjelesni integritet dvojice osumnjičenika i građana u prolazu, kao i tuđe imovine. Pucnjevima iz automatskog oružja trećeosumnjičenik je oštetio ukupno sedam automobila, jednu obiteljsku kuću u susjedstvu, a jedan je građanin u prolazu zadobio tjelesnu ozljedu", opisuju iz ODO-a.

Istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog da se protiv sve trojice osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku (zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela).

Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice osumnjičenika odredio istražni zatvor.

Pucao iz kalašnjikova

Podsjetimo, u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici u Vukomercu došlo je do pucnjave iz kalašnjikova.

Zagrebački OKC dobio je oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja.

"12. rujna oko 19 sati, na Peščenici u Porečkoj ulici, nekoliko se osoba u osobnim automobilima Porsche Cayenne i Renault Scenic dovezlo do obiteljske kuće te su nakon kraćeg verbalnog sukoba zapucali iz vatrenog oružja prema kući.

Djecu će u školu pratiti interventna policija

Potom je iz kuće zapucano prema osobnim automobilima. U događaju je oštećena kuća i sedam osobnih automobila, a dojava o ozlijeđenim osobama zasad nije bilo.

U službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom dovedeno je 19 osoba te se nastavlja istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela", izvijestili su iz policije.

Jučer i prekjučer su roditelji djece koja idu u tamošnju osnovnu školu i stanovnici Vukomerca prosvjedovali ispred škole, a s policijom su se dogovorili da će djecu u školu pratiti interventna policija u civilu te da će interventni policajci neprestano biti kod romske kuće ispred koje se dogodio obračun.

Bijesni roditelji napali Bandića

Tijekom prosvjeda i Bandića su u jednom trenutku napali bijesni roditelji školaraca i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na rubu fizičkog obračuna.

Bandića su roditelji i stanovnici izviždali i žestoko ga izvrijeđali. Vikali su mu: "Đubre. Majmune. Goni ih u pičku materinu, vodi ih doma. Ti si ih doveo", misleći na jednu od romskih obitelji čija je kuća u blizini škole ispred koje se jučer pucalo, a kako su za Index rekli svjedoci, pucalo se i iz te kuće.

Kad je odlazio, bacali su mu razne predmete na auto, a navodno mu je razbijeno staklo na službenom automobilu. Bandića su gađali i jajima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.