N1: Šuica je rekla da mediji žele srušiti HDZ jer pišu Banija umjesto Banovina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VODEĆI ljudi HDZ-a, predsjednik stranke Plenković, šef sabora Jandroković, ali i Vladimir Šeks te potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, večeras su na virtualnoj sjednici Predsjedništva te stranke, neslužbeno doznaje N1, bili prilično kritični prema medijima, ali i oporbi.

Poručili su da se dio medija udružio s opozicijom, lijevom te dijelom radikalne desnice, u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa, i to sve kako bi naštetili HDZ-u i vladi. Kako tvrdi N1, Plenković je članovima Predsjedništva rekao da dio medija i oporba pokušavaju umanjiti ulogu vlade u pomoći Banovini, a u tim ga je riječima podržao i Jandroković.

Vladimir Šeks, doznaje N1, tvrdio je kako mediji udruženi s ljevicom pokušavaju promijeniti ishod rezultata parlamentarnih izbora. Ali tumačio je, navodi dalje N1, i kako se kriminalizacijom poslijeratne obnove Banovine pokušava kriminalizirati i pokojnog predsjednika Franju Tuđmana, odnosno uopće hrvatsku državnost i HDZ kao stranku koja je u političkom smislu imala vodeću ulogu u stvaranju hrvatske neovisnosti.

Posebno se, kako dodaje N1, u svojim tvrdnjama istaknula Dubravka Šuica jer, kako prenose izvori N1 televizije, ona je ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što "Banovinu zovu Banijom".

Kritika vrha HDZ-a svela se na to da dio medija u suradnji s oporbom na temi potresa pokušava destabilizirati HDZ i vladu, tvrdeći da je država sporo i neučinkovito reagirala nakon zemljotresa, doznaje N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.