Na Braču se srušio air tractor, pilot se izvukao neozlijeđen!

NA BRAČU se kod Gornjeg Humca oko 16 sati srušio air tractor, izvijestila je splitska policija. Pilot je preživio. Prebačen je u splitsku bolnicu, no kako doznajemo, iz pada aviona izvukao se - neozlijeđen. Isprva je odbijao liječnički pregled. Preventivno je zadržan. U bolnici ga je posjetio i general Mate Obradović.

Pilot letio nisko pa izgubio orijentaciju u dimu?

Zasad nema službenih informacija o uzrocima nesreće. Očevici kažu da je pilot letio vrlo nisko pa je moguće da je izgubio orijentaciju u dimu. Neki, pak, sumnjaju da je padu air tractora pridonijela i snažna bura. Glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić kaže da se više radilo o malo grubljem ateriranju, nego klasičnom padu s visine.

Air tractor je, inače, sudjelovao u gašenju požara na deponiju smeća koji cijeli dan bukti. Policija se uputila na mjesto nesreće, koje se nalazi na vrlo nepristupačnom terenu. Za očevid će pričekati pukovnika Gorana Strmečkog, glavnog vojnog istražitelja za zrakoplovne nesreće.

Policija je već stigla i u bolnicu kako bi razgovarali sa pilotom palog air tractora. Državna uprava za zaštitu i spašavanje je u priopćenju potvrdila kako se air tractor na otoku Braču srušio u 15.58 sati na predjelu između Bola i Sumartina. U priopćenju navode i podatak Ministarstva obrane da je pilot izvan životne opasnosti i da je medicinski zbrinut.

Pilot se "dobro osjeća"

Iz MORH-a su priopćili da je pilot izvan životne opasnosti te da "dobro osjeća", ali da je ipak helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezen u splitsku bolnicu Firule na liječničke preglede.

"Prema prvim informacijama na zrakoplovu nema vidljivih težih oštećenja, mjesto prizemljenja zrakoplova je osigurano, a na teren će izaći glavni vojni zrakoplovni istražitelj", izvijestili su iz MORH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.