Na Črnomercu ubio oca pa krvav hodao po ulici dok nije uhićen

Foto: Željko Hladika/Pixsell

Zagrebačka policija izvijestila je jutros o jučerašnjem ubojstvu na Črnomercu. 26-godišnjak je ubio oca te se krvav dao u bijeg, no uhićen je nedaleko od kuće.

"Jučer, 2. ožujka oko 10.50 na Črnomercu u Ulici Vinogradi u stanu u prizemlju kuće, sumnja se da je osumnjičeni 26-godišnjak počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz članka 111. t. 1. Kaznenog zakona na štetu 51-godišnjeg muškog člana obitelji, kojemu je nožem zadao više ubodnih rana uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja.

I on je bio ozlijeđen

Osumnjičeni se pješice dao u bijeg, no na ulici, nedaleko od mjesta događaja, policijski su ga službenici uhitili i stavili pod nadzor policije. Kako je osumnjičeni imao ozljede na ruci u vidu porezotina, prevezen je u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, gdje mu je sanirana ozljeda.

S obzirom na njegovo stanje, upućen je na daljnji pregled, gdje je zadržan na liječenju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Na mjestu događaja policijski službenici ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke su obavili očevid.

Kriminalističko istraživanje će se nastaviti nakon otpuštanja iz zdravstvene ustanove nakon čega će biti podnijeta kaznena prijava protiv osumnjičenog 26-godišnjaka Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", priopćili su iz policije.