Na FBI-jevu listu najtraženijih terorista uvrštena dva nova lica

FBI JE na listu najtraženijih terorista, sastavljenu nakon terorističkih napada 2001. godine, dodao još dvije osobe pa se sad na njemu nalaze ukupno 24 terorista. Nova lica su Fahd Mohammed Ahmed al-Quso, osumnjičenik za bombaški napad na američki razarač USS Cole, te Husein Muhammad al-Umari, osumnjičenik za povezanost s eksplozijom bombe u Pan Amovu zrakoplovu 1982. godine.

Kako je izvijestio FBI, Fahda Mohammeda Ahmeda al-Qusa se traži zbog povezanosti s bombaškim napadom na USS Cole u Jemenu. Vjeruje se da ima oko 35 godina te i danas živi u Jemenu. Podsjetimo, 17 američkih marinaca je poginulo u napadu na brod ratne mornarice u jemenskoj luci u Adenu u listopadu 2000. godine.

Husein Muhammad al-Umari na tjeralici je jer se vjeruja kako je umješan u bombaški napad iz 1982. godine. U eksploziji u Pan Amovom zrakoplovu, na letu 830, poginuo je tinejdžer, a još 16 putnika je ozlijeđeno. Al-Umari jedan je od tri osobe osumnjičene za napad, a tereti ga se da je izradio eksplozivnu napravu koja je postavljena pod jedno od sjedišta u zrakoplovu i detonirana dok je zrakoplov sa 267 putnika bio na putu od Havaja prema Japanu. Al-Umari bi sad trebao imati 73 godine.

Američki State Department nudi do 5 milijuna dolara za informacije koje će dovesti do uhićenja neke od osoba s popisa terorista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.