Na karlovačkom području zbog nevremena angažirano 100 vatrogasaca

Foto: Vatrogasna zajednica Karlovačke županije

OBILNE kiše i porast vodostaja prvenstveno Kupe uzrok su povećanih aktivnosti vatrogasnih snaga na području Karlovačke županije. Trenutno najviše aktivnosti provodi se na području grada Karlovca gdje se na dvije lokacije, u Koritinji i Brodarcima postavljaju mobilne brane. 

Angažirano je oko 100 vatrogasaca s područja Karlovca, Ogulina, Ozlja, Duge Rese, Barilovića, Draganića, Ribnika i Cetingrada, a u ispomoć je na temelju zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika pristiglo i 7 vatrogasaca s 3 vozila iz Međimurske županije.

Intervencije uzrokovane visokim vodostajima bilježe se i na području Ozlja gdje je 15 vatrogasaca angažirano na ispumpavanju vode iz objekata, a trenutno na području Levkušja grade zečji nasip oko 10-ak kuća.

Na sjeveru Karlovačke županije vodostaj stagnira

Na sjevernom dijelu županije vodostaj je sada u stagnaciji. U Kamanju je tijekom jutra 10-ak vatrogasaca postavilo zečje nasipe oko nekoliko kuća, a u Žakanju 25 vatrogasaca također su zečjim nasipima zaštitili objekte, ali bilježe i intervencije ispumpavanja vode iz objekata. 

Pored navedenog, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije na temelju zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i danas pruža pomoć u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje dva vatrogasca i jedno vozilo JVP grada Karlovca i jedan vatrogasac s jednim vozilom JVP Ogulin saniraju posljedice nevremena u Čazmi.