Na mjestu nesreće u Srbiji 57 vatrogasaca i dron. Mrtav nađen turski vozač kamiona

Foto: MUP RS

NA DIJELU pruge u blizini srpskog Pirota, na kojem je jučer zbog iskliznuća vagona došlo do curenja amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni, nalazi se čak 57 vatrogasaca s 23 vozila i bespilotnom letjelicom, objavio je Blic pozivajući se na izvor u MUP-u Srbije.

Kada će točno biti ukinuta izvanredna situacija u Pirotu, u ovom trenutku ne može se precizno reći, dodaju.

"I dalje je na snazi izvanredna situacija koju je jučer proglasio Gradski stožer za izvanredne situacije u Pirotu i ostat će na snazi dok god za tim postoji potreba i dok se ne steknu adekvatni uvjeti i ne otklone sve sigurnosne opasnosti za život i rad stanovništva. Također, za otvaranje autoputa, kao i ponovno uspostavljanje rada škola i vrtića potrebno je da građani prate oglašavanje Gradskog stožera za izvanredne situacije u Pirotu", rečeno je Blicu u MUP-u Srbije.

"Za 15 sati je zakazana sjednica Gradskog stožera za izvanredne situacije pa molimo građane da slušaju uputstva nakon konferencije za medije", priopćeno je iz MUP-a.

"Voda u Pirotu sigurna je za piće i pripremu hrane"

Zavod za javno zdravlje Pirot priopćio je da su u ranim jutarnjim satima ekipe tog zavoda izašle na teren i uzorkovale vodu na kemijsku ispravnost (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrijednost vode) iz javnog vodovoda Pirot (šest uzoraka) i Bela Palanka (tri uzorka), u seoskim vodovodima Staničenje (tri uzorka), Crvenčevo (dva uzorka) i Sopot (dva uzorka) koja su najbliža mjestu nesreće, iz rijeke Nišave kod sela Staničenje i kod Bele Palanke.

Kako se navodi, piše Telegraf.rs, rezultati kemijske analize voda iz spomenutih javnih i seoskih vodovoda pokazuju da su svi uzeti uzorci kemijski ispravni i da voda iz ovih vodovoda može koristiti za piće i pripremu hrane.

Dvoje umrlih

Tijelo muškarca koje je pronađeno u Pirotu pored pruge ispod nadvožnjaka je identificirano i u pitanju je vozač kamiona iz Turske, potvrđeno je za Telegraf.rs u policiji.

Kako su ranije doznali, radi se o pedesetpetogodišnjem turskom državljaninu T.P., koji je preminuo pod još nerazjašnjenim okolnostima, zbog čega će biti naložena obdukcija.

"Ono što se zna je da je Turčin izašao iz svog kamiona koji je pronađen nedaleko od tijela. Pretpostavlja se da je osjetio plin te da je izašao iz vozila da bi se spasio, ali je vjerojatno postao dezorijentiran te pao s nadvožnjaka i preminuo na licu mjesta. Nadležno tužiteljstvo naložilo je obdukciju koja će pokazati je li preminuo od gušenja ili je stradao od povreda prilikom pada", rekli su sugovornici upoznati s ovim slučajem za Telegraf.rs.

Podsjećamo, jučer je također pronađeno jedno tijelo u vozilu koje je sletjelo s ceste nedaleko od mjesta nesreće, ali se vjeruje da je čovjek preminuo od srčanog udara jer je već bio poznat kao kronični bolesnik. Međutim, ne isključuje se mogućnost da je čovjek dobio infarkt uslijed uznemirenosti zbog kemijskog incidenta.