Na sjeveru Meksika pronađeno 45 vreća ispunjenih ljudskim ostacima

Ilustracija: EPA

MEKSIČKE vlasti su na sjeveru zemlje pronašle 45 vreća s ljudskim ostacima i trenutno pokušavaju utvrditi koliko se tijela tamo nalazi. Vreće pronađene u klancu na periferiji Guadalajare su sadržavale ostatke i muškaraca i žena, priopćeno je sinoć iz ureda državnog tužitelja u saveznoj državi Jalisco, prenosi Associated Press

Vatrogasci i civilna zaštita su uz pomoć helikoptera radili na izvlačenju ostataka iz klanca, a to planiraju nastaviti i sljedećih dana. Ljudski ostaci su pronađeni tijekom potrage za sedam mladih ljudi čiji je nestanak prijavljen prošlog tjedna. Još uvijek se ne zna jesu li oni među pronađenim ostacima. 

Državno tužiteljstvo priopćilo je da su istražili mjesto pronalaska nakon što su primili izvješće o tome da se tamo nalaze dijelovi tijela. U Meksiku se traga za više od 110.000 nestalih, a Jalisco, u kojem se traga za 15.000 osoba, država je s najvećim brojem nestalih. Osim nestalih, problem su i tisuće neidentificiranih posmrtnih ostataka u mrtvačnicama i na grobljima.