Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje intenzivnije trgovanje

Foto: Hina

NA ZAGREBAČKOJ burzi danas se očekuje intenzivnije trgovanje jer je posljednji dan objave financijskih izvješća kompanija za prvo tromjesečje, koja će odrediti smjer kretanja cijena dionica, dok bi Crobexi, koji su na putu prvog gubitka nakon četiri tjedna rasta, mogli stagnirati. 

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex je u četvrtak oslabio 0.10 posto, na 2252 boda, oslabivši peti dan zaredom. Istodobno, Crobex10 pao je 0.50 posto, na 1292 boda.

Nakon četiri tjedna rasta oba indeksa na putu su prvih tjednih gubitaka, pri čemu je Crobex od početka tjedna u minusu 0.6 posto, a Crobex10 za 0.8 posto.

Među sektorskim indeksima najviše je jučer pao Crobextransport, za 1.36 posto, dok je najviše porastao Crobexkonstrukt, za 0.23 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 1.29 milijuna eura, što je oko 30 tisuća eura manje nego jučer.

Najveći promet ostvaren dionicom Spana

Najveći promet bio je ostvaren dionicom Spana, gotovo 230 tisuća eura, a cijena joj je porasla za 5.14 posto, na 62.40 eura, pa je bila i najveća dobitnica. 

Slijedi dionica Valamar Riviere, kojom je protrgovano 160.8 tisuća eura, a cijena joj je pala za 3.72 posto, na 4.40 eura, pa je među likvidnijima zabilježila najveći cjenovni pad.

Po prometu slijedi dionica Čakovečkih mlinova, kojom je ostvareno 110 tisuća eura, a cijena joj je porasla 0.93 posto, na 10.90 eura.

Fokus investitora bit će na poslovnim rezultatima kompanija za prvo ovogodišnje tromjesečje jer je danas zadnji dan za njihovu objavu, a rezultati će ponajviše i utjecati na kretanja cijena dionica.

Na ZSE-u se jučer trgovalo s ukupno 36 dionica, pri čemu je cijena njih 15 porasla, 17 pala, a četiri stagnirala.