Nacional: Stoji li iza Ćorićevog potpisa o Ini i vjetroelektrani sam Plenković?

Screenshot: Nacional

"ZAŠTO premijer tog čovjeka i dalje drži u svom timu", piše na naslovnici današnjeg Nacionala. Taj čovjek je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić čiji se potpis nalazi na dva bitna dokumenta: prvi je memorandum o Ini, drugi je dokument o vjetroelektrani Krš-Pađene.

Odgovor na pitanje leži u činjenici da tih potpisa ne bi bilo bez odluka vlade pa je samim time, piše Nacional, u ove skandale upleten i premijer Andrej Plenković.

"Ako je istina da Plenković o memorandumu o Ini ne zna ništa, zašto još uvijek u vladi on drži Tomislava Ćorića", piše Nacional i objašnjava kako je Ćorić morao biti svjestan težine formulacije o Ini u memorandumu, gdje piše da će Ina kao članica MOL Grupe uložiti maksimalne napore da poveća količinu transportirane nafte od JANAF-ova terminala u Omišlju prema Mađarskoj i Slovačkoj.

O vjetroelektrani

Nacional piše i kako je Ćorić dokument o vjetroelektrani potpisao tek mjesec dana po dolasku na funkciju ministra pa se postavlja pitanje što ga je motiviralo da ga potpiše i tko mu je na taj projekt skrenuo pozornost. Naime, Nacional piše kako Ćorić nije imao ni približno dovoljno vremena u tom periodu od dolaska na mjesto ministra do potpisivanja saznati sve o tom projektu.

Nekoliko mjeseci ranije taj isti projekt stopirao je Slaven Dobrović, MOST-ov ministar koji je bio protjeran iz vlade. Upravo zbog tog projekta Uskok je prisluškivao Josipu Rimac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.