Nacional objavio transkript s HRT-a: "Stipiću, ne hvata se žene za dupe u liftu"

NACIONAL u svom novom izdanju od utorka donosi nastavak priče o navodnom seksualnom uznemiravanju na Hrvatskoj radioteleviziji. 

> Reagiranje Mislava Stipića: Navodi o seksualnom uznemiravanju nisu točni

Tjednik na naslovnici navodi kako posjeduje transkript razgovora koji otkriva da cijelo vodstvo HRT-a sustavno štiti ravnatelja jedinice Poslovanje Mislava Stipića iako se na njegov račun gomilaju i najkonkretnije optužbe za seksualno uznemiravanje. Kako navodi Nacional, transkript sadrži i optužbe da je Stipić jednu od zaposlenica hvatao za stražnjicu.

"Stipiću, to se tako ne radi! Ne hvata se žene za dupe u liftu"

"Stipiću, to se tako ne radi! Ne hvata se žene za dupe u liftu", dio je transkripta koji prenosi Nacional. 

Tjednik dalje navodi kako je vodstvo HRT-a odbilo zaštititi prijaviteljicu seksualnog uznemiravanja te ju je i protiv njene volje suočilo s Mislavom Stipićem iako je ona svojoj šefici Katarini Periši Čakarun rekla da njega ne treba štititi i zamolila je da joj ga ne šalje.. 

"Transkripti razgovora, dokumenti, nova svjedočenja, sve odreda teške optužbe protiv kompletnog vodstva HRT-a koje sustavno štiti jednog od svojih ravnatelja suočenog s teškim optužbama za seksualno uznemiravanje", najavio je glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić na Facebooku. 

Naveo je kako Nacional donosi ispise razgovora koji otkrivaju odnos šefova s Prisavlja prema žrtvama kao i druge dvije dokumentirane priče sa svjedočanstvima ljudi koji tvrde da su ih Stipić i Bačić seksualno uznemiravali i mobingirali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.