Splitski nadbiskup: Preporučujemo odgodu krizmi. Župa: Ipak će se održati

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Instagram

IZ SPLITSKE nadbiskupije danas je stigla obavijest kako splitski nadbiskup preporučuje svećenicima da odgode krizme do 15. svibnja s obzirom na to da je, kako stoji u poruci, "situacija s brojem zaraženih, hospitaliziranih i preminulih itekako ozbiljna i zabrinjavajuća".

Zanimljivo, u Istarskoj županiji odgođene su krizme do 15. svibnja iako je tamo puno bolja epidemiološka situacija nego u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Krizme i pričesti odgođene su i u Dubrovačko-neretvanskoj i Primorsko-goranskoj županiji na najmanje nekoliko tjedana. 

"Svjesni smo činjenice da se sada nalazimo u tzv. trećem valu pandemije i da je situacija s brojem zaraženih, hospitaliziranih i preminulih itekako ozbiljna i zabrinjavajuća. Također, u redovitom smo kontaktu s osobljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ). Oni su izvijestili javnost da je u posljednje vrijeme povećan broj zaraženih osoba u našoj županiji.

I danas smo u Nadbiskupskom ordinarijatu imali susret s odgovornim osobama iz NZJZ-a. Primili smo na znanje njihove podatke te se dogovorili da bi bilo mudro preporučiti odgodu prvopričesničkih i krizmaničkih slavlja do 15. svibnja 2021. godine. Naravno, imamo u vidu da je to isto, na preporuku epidemiologa, učinila i većina biskupija u Hrvatskoj", piše između ostalog u poruci.

> Splitski nadbiskup: Preporučujemo odgodu krizmi

Koliko su nadbiskupovu preporuka ozbiljno shvatili njegovi svećenici vidi se i na službenom Instagramu Župe Gospe od Milosrđa na Žnjanu. Oni su danas, nakon Barišićeve poruke, objavili raspored po kojem će se krizme održati ove nedjelje. Iznad satnice piše: "Krizma će se održati!"

Na samom dnu objave malim slovima su dodali: "Molimo da ne pozivate goste na misu krizme."

Pokušali smo svećenike iz župe pitati što misle o nadbiskupovoj poruci i zašto neće odgoditi krizme, ali nitko se nije javio na poziv. Upit smo poslali i mailom, a odgovor ćemo objaviti kad i ako ga dobijemo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.