Nađi: Bačić kaže da tek sad rade plan obnove. Pa kad će onda krenuti obnova?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BRANKO Bačić danas je rekao da je u izradi plan o tome kako bi trebalo provesti obnovu. Više od dvije godine nakon potresa.

Bačić je ponovio da bi novi Zakon o obnovi, koji će ubrzati obnovu, trebao biti prihvaćen u saboru do 17. veljače te da je cilj do 1. studenog sve građane koji su u kontejnerima prikladno smjestiti, i to u stanove u višestambenim zgradama ili u njihovim novouređenim kućama ili zamjenskim kućama koje se grade ili u druge oblike stambenog zbrinjavanja.

A kako bi se to doista moglo provesti, dodao je, potreban je konkretan program obnove i program stambenog zbrinjavanja. Program stambenog zbrinjavanja bit će gotov najkasnije do usvajanja novog zakona, a program cjelokupne obnove do kraja ožujka ili početka travnja, najavio je.

Nađi: Ako tek sad rade plan, kad ide obnova?

Davor Nađi iz stranke Fokus pita se što su dosad radili i kad će početi obnova ako se tek sad radi plan.

"Bačić je tek krenuo radit analizu za napravit podlogu za napravit plan obnove! A kada kreće obnova?!

Ako ste mislili da će čudotvorac Bačić (aka torbar Bačić) ubrzati obnovu, a ne samo napraviti spin da pred parlamentarne izbore samo izgleda kao da je obnova krenula, evo vam prave istine", piše Nađi.

"Više od dvije godine nakon petrinjskog, a skoro TRI GODINE od zagrebačkog potresa, oni tek rade ANALIZU svih zahtjeva koja će tek biti PODLOGA ZA PLAN!!! Dakle, ne da nije krenula obnova. Ne da nije napravljana plan obnove. Nego čak nije napravljena ni podloga za plan obnove!!!" dodaje.

"Pa sad pitanje svima vama. Ako oni tek rade analizu svih zahtjeva koja će biti podloga za plan, a zahtjevi još mogu pristizati do kraja ove godine, kada mislite da će analiza biti gotova? A kada će onda biti gotova mrežna aplikacija? A kada će onda biti gotov plan obnove, ako se prije toga trebaju napraviti analiza i aplikacija?

I pitanja svih pitanja, kada će onda uopće krenuti stvarna obnova? I kada će završiti?

Ovim tempom, HDZ će taman negdje 2024. pred parlamentarne izbore imati zgotovljen "plan obnove" i izgrađene dvije zgrade da mogu reći da obnova kreće, a onda će krenut pred parlamentarne izbore 2028. godine ako HDZ ostane na vlasti.

A ako ne ostane, onda možda i ranije, ovisi tko dođe na vlast...", pita se Nađi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.