Najmanje osmero mrtvih u tornadima u Alabami: "Broj žrtava će rasti"

Foto: EPA

SPASILAČKE ekipe danas traže nestale u središnjoj Alabami, očekujući da će broj žrtava porasti nakon što su oluje i tornada oštetili desetke domova, obarali stabla i odnijeli najmanje osam života u toj američkoj saveznoj državi te susjednoj Georgiji.

U okrugu Autauga u Alabami zasad je pronađeno sedmero mrtvih, rekao je direktor tamošnje agencije za izvanredne situacije Ernie Baggett za MSNBC. 

Mrtvozornik predviđa da će rasti broj žrtava

Mrtvozornik okruga Buster Barber predviđa rast broja žrtava. Tornado je jučer na tom području prouzročio ogromnu štetu, dižući krovove i razbacujući krhotine. 

"U ovom trenutku pronalazimo još tijela", rekao je Barber Reutersu. U susjednoj Georgiji stablo je palo na automobil, ubivši pritom petogodišnje dijete. Odrasli putnik automobila u kritičnom je stanju. 

Proglašeno izvanredno stanje u šest okruga

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je središnjim dijelom Alabame prošlo najmanje pet tornada. Služba je danas na teren poslala nekoliko timova za procjenu štete, upozorivši da će se olujni vjetrovi i niske temperature zadržati do sutra ujutro. 

U Autaugi je oštećeno čak 50 nekretnina, objavio je lokalni šerif. Dio crkvi i ustanova otvorio je svoja vrata, pruživši stanovnicima hranu i vruće tuševe. 

Guvernerka Alabame Kay Ivey danas je proglasila izvanredno stanje u šest teško pogođenih okruga - Autaugi, Chambersu, Coosi, Dallasu, Elmoreu i Tallapoosi. 

U Alabami je u petak bez struje ostalo više od 20 tisuća ljudi, a oluja je dovela do nestanka struje i u Mississippiju te u Georgiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.