Nakon 50 godina rada zatvorena legendarna osječka slastičarnica

Screenshot: Slastičarnica Korzo/Google

VIJEST o zatvaranju slastičarskog obrta Korzo, otvorenog prije gotovo 50 godina, munjevito se proširila Osijekom, objavio je Glas Slavonije.

"Svaki dan sam zastajao kod Ređepija i porazgovarao malo s njim, volio sam to. Nedavno mi je počeo kukati da odlazi iz Osijeka, iz Hrvatske, za sinom i snahom koji su prije godinu dana otišli u Njemačku. Iako mu je bilo teško, na kraju je ipak odlučio otići", rekao je Glasu Slavonije novinar i publicist Željko Garmaz kojem je Ređepi rekao kako će u prostor u Kapucinsku 28 doći njegov rođak koji je ujedno i vlasnik prostora. 

Glas Slavonije neslužbeno doznaje kako je Ređepi napustio Hrvatsku, ali imaju informaciju da je otišao u Makedoniju.

"Još jedan čavao u lijes centru grada koji izumire"

"Strašno je što je zatvorena kultna slastičarnica u koju su ljudi voljeli ići jer su prepoznali kvalitetu. I sam sam odlazio tamo još dok sam bio mladić, njihove glasovite krempite još dobro pamtim. No, još dok se obnavljala Kapucinska ulica čuo sam da će Ređepi morati zatvoriti slastičarnicu budući da zbog radova dugo nije bilo pristupa tom i drugim objektima. Srećom, ipak je uspio to preživjeti, ali je na kraju ipak izgubio bitku", komentirao je predsjednik osječkog Udruženja obrtnika Dragutin Grabrović koji je dodao kako je to "još jedan čavao u lijes centru grada koji izumire".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.