Nakon automobilske nesreće u Turskoj, pčele napale unesrećene

U TURSKOJ se kombi koji je prevozio košnice s pčelama sudario s kamionom te su se jata pčela oslobodila i napala sudionike nesreće i spasioce koji su spašavali žrtve automobilske nesreće. Oko 20 ljudi završilo je u bolnici od kojih je šest osoba ozlijeđeno u nesreći dok su ostali žrtve napada pčela. Jedna osoba koja je ozlijeđena u nesreći umrla je nedugo nakon toga iako za sada nije utvrđeno je li uzrok smrti napad pčela ili sudar kombija i kamiona.

Oslobođene pčele napadale unesrećene, policajce, spasioce...

Kombi koji je prevozio pčele sudario se s kamionom na autocesti u blizini mediteranskog odmarališta Marmaris. Četvero osoba nalazilo se u kombiju s pčelama dok se dvoje nalazilo u drugom kamionu. Kada se nesreća dogodila, ozlijeđene osobe čekale su pomoć i tada su pčele počele slobodno izlaziti iz vozila i napadati ozlijeđene osobe.

Pčele su napadale unesrećene, policajce, članove medicinske pomoči, vatrogasce i sve ostale koji su se nalazili na mjestu nesreće, prenosi Associated Press. Lokalne vlasti bile su primorane tražiti pomoć oko 50 lokalnih pčelara koji su pomogli u akciji spašavanja napadnutih osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.