Most se rasipa. Nakon Dobrovića stranku napustile još dvije osobe iz vodstva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

NAKON Slavena Dobrovića Most je napustilo još dvoje članova užeg vodstva stranke.

Radi se o Ružici Vukovac i Vladi Mariću.

Vukovac kaže da se nije proveo program vezan za Slavoniju i poljoprivredu

Vukovac je u mailu vodstvu stranke objasnila kako nije uspjela u provedbi Mostovog programa namijenjenog poljoprivredi.

"Očito nedovoljnim angažmanom nisam uspjela nametnuti temu upropaštene Slavonije, iseljenog ruralnog prostora, ogoljenih egzistencija malih ljudi", napisala je Vukovac između ostalog u mailu. Dala je ostavku na članstvo u Glavnom odboru stranke.

Nakon što je Most postao najveće iznenađenje izbora 2015. godine, Vukovac je bila jedno od njihovih najeksponiranijih imena.

Slavonska političarka svakodnevno se pojavljivala u medijima, a u to vrijeme izazvala je pravi skandal kad se otkrilo da je ona bila ta koja je slučajno čula planove SDP-ovaca za razbijanje Mosta.

Tih je dana slovila i kao izgledna kandidatkinja za ministricu poljoprivrede, no to mjesto neće dobiti. Formirana je neslavna koalicija ili suradnja, kako tko već želi nazvati savez Mosta i HDZ-a, a Ružica Vukovac pomalo se izgubila iz fokusa javnosti.

Iako nije postala ministrica, Vukovac je bila zastupnica 8. saziva sabora. No nakon izbora 2016. godine izgubila se iz sabora i praktički nestala iz javnosti.

Vlado Marić bio puno kritičniji

Vlado Marić, umirovljeni specijalac, u svom pismu vodstvu stranke bio je puno kritičniji. Rekao je da već danima ne može doći do Petrova kojeg je, kako piše, više puta zvao.

Most najavljuje pojačanja

Nikola Grmoja kratko je Indexu potvrdio informaciju da Vukovac i Marić odlaze. Poželio im je sreću.

Most pak najavljuje nova pojačanja.

"Most od sutra počinje predstavljati pojačanja i imena na koja računa na ovim izborima. Pristupaju nam novi i mladi ljudi ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra ništa više neće biti isto", napisao je Grmoja na Fejsu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.