NAKON ISTRAGE INDEXA Hidroavionima zabranjeni letovi

Foto: Index

HIDROAVIONI European Coastal Airlinesa obustavili su sve letove za idućih par dana nakon što je Index prvo kontaktirao Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo, a nakon toga i samu kompaniju i tražio odgovore na pitanja vezana za sigurnost letenja te objavio tekst u kojem se upozorava na opasnu praksu kojom se ugrožavaju ljudski životi.

>> FOTO Index otkriva opasne propuste: Zaustavite hidroavione prije nego netko pogine

Prema neslužbenim informacijama, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo naredila je prizemljenje flote te će avioni biti upućeni u Švicarsku radi provjere ispravnosti.

Iz same kompanije dobili smo informacije da je atmosfera tamo prilično dramatična, a vlasnik, iako je prema našim informacijama mjesecima određivao sve postupke, već je pronašao krivca, te sve svalio na šefa održavanja, čime priznaje ozbiljne sigurnosne probleme. Optužio je šefa održavanja čak i za probleme osoblja s alkoholom.

No, prema svim do sada raspoloživim informacijama, upravo je vlasnik kompanije taj koji nije reagirao na prijave djelatnika. Naprotiv, sve se događalo na njegovu inicijativu.

Putnicima koji imaju rezervirane karte ECA šalje obavijesti da su letovi otkazani, a avioni bi, kako doznajemo, trebali biti prizemljeni najmanje četiri dana.



Tri od ukupno četiri aviona Twin Otter kojim se prevoze putnici u vlasništvu su švicarske kompanije RUAG koja se bavi širokim spektrom poslova na području avijacije, a ECA ih je od njih nabavila putem leasing ugovora. RUAG osim što je vlasnik aviona, na njima radi i godišnje generalne servise.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.