Nakon snijega promet otežava ledena kiša

KIŠA koja se ledi u dodiru s kolnikom pada u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje. HAK na osobito opreznu i sporiju vožnju vozače upozorava na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A6 Rijeka-Zagreb.

Magla smanjuje vidljivost na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac, između Okučana i Županje, a sumaglice ima mjestimice u unutrašnjosti Istre. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog poledice državna cesta D506 Dobroselo-Mazin otvorena je samo za osobna vozila. Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na D42 Josipdol-Poljanak u Lici, a u Gorskom kotaru na D3 Vrbovsko-Delnice-Kikovica, D32 Prezid-Delnice, D203 Brod na Kupi-Delnice, D305 Parg-Čabar, D503 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Vrbovskog i Čabra.

Sutra se očekuje nastavak padalina

Kako je izvijestio Državni hidrometeorološki zavod, danas će biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno povremeno s kišom, koja će se prijepodne u Gorskom kotaru i sjeverozapadu zemlje mjestimice smrzavati na tlu. Na Jadranu, u južnoj Lici i u unutrašnjosti Dalmacije očekuju se jači pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu. U Slavoniji i Moslavini jutro će biti maglovito. Vjetar će biti većinom slab sjeveroistočni, u Slavoniji i Podravini umjeren istočni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno i jako, mjestimice olujno jugo, podno Velebita umjerena i jaka bura, a u Istri istočnjak. Temperatura zraka u većini kopnenih krajeva će iznositi između -1 i 2, na sjevernom Jadranu, u južnoj Lici i istočnoj Slavoniji od 8 do 12, a u Dalmaciji između 14 i 17°C.

Sutra će biti oblačno s kišom, a u gorskim predjelima snijegom. Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj oborine će ponegdje biti i obilne. Na Jadranu će jugo postupno slabjeti i okretati na jugozapadnjak. Temperatura zraka u kopnenim predjelima će biti u manjem porastu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.