Nakon uragana Debby na obali Floride pronađen kokain vrjedniji od milijun dolara

Foto: X

Uragan Debby donio je Floridi više od snažnih vjetrova i olujnih valova jer su paketi kokaina vrijedni više od milijun dolara također stigli do kopna, priopćili su dužnosnici. Radi se o najnovijem u nizu nedavnih otkrića droge duž obale Floride. 

Debby, koji je stigao na Floridu kao uragan kategorije 1, ali je u međuvremenu degradiran u tropsku oluju, izbacio je drogu na obalu Florida Keysa, napisao je na društvenim mrežama vršitelj dužnosti šefa američke granične ophodnje, agent Samuel Briggs II.

Florida blizu karipskih tranzitnih čvorišta za krijumčarenje droge

"Uragan Debby donio je 25 paketa kokaina na plažu u Florida Keysu", napisao je Briggs, objavivši fotografije paketa. U paketima su bila 32 kilograma kokaina. Briggs je dodao kako je drogu, čija je ulična vrijednost veća od milijun dolara, pronašao dobri Samaritanac koji je kontaktirao vlasti.

Dosta su česti pronalasci kokaina na obali ili blizu obale Floride, savezne države koja nije daleko od karipskih tranzitnih čvorišta za krijumčarenje droge iz Južne Amerike u SAD i Europu. Tako su prolaznici u lipnju pronašli oko 30 kilograma kokaina kako pluta u oceanu uz obalu Florida Keysa. 

Ranije tog mjeseca ronioci su pronašli 25 kilograma kokaina na oko 30 metara dubine kod Key Westa, piše CBS News.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.