"Nanijeli ste moralnu štetu Udruzi Pas u humanitarnom djelovanju"

REDAKCIJA Indexa od odvjetnika Emila Havkića u ime Udruge "Pas u humanitarnom djelovanju", odnosno predsjednika Udruge Zvonka Jurića zaprimila je reagiranje na tekst  "U čiji džep ide lova od humanitarnih koncerata za razminiravanje?". Reagiranje objavljujemo u cijelosti.


Na Vašem portalu Vijesti net od utorka  (http://www.index.hr/vijesti/clanak/...) objavili ste tekst pod naslovom «U čiji džep ide lova od humanitarnih koncerata za razminiravanje?» koji je nanio moralnu štetu Udruzi građana «Pas u humanitarnom djelovanju» pa temeljem čl. 22. i 40. Zakona o medijima zahtijevamo objavu ovoga teksta.

 
«Točno je da je koncert gospodina Erosa Ramazzotija organizirala naša udruga u okviru akcije «Za slobodan korak» i da je cilj bio skupiti sredstva za školovanje pasa vodiča i pasa za razminiravanje. S obzirom na troškove prihod od održavanja koncerta mogao se očekivati tek prodajom minimalno 12.000 ulaznica. Prodano je svega 10.402 ulaznice. Gospodin Ramazzoti nije kao što Vi tvrdite svoj honorar doznačio na naš žiro račun nitismo mi to od njega tražili jer je to njegov pošteno zarađeni novac. Dakle, konačni rezultat ove humanitarne akcije bio je nažalost gubitak.  Tome gubitku možemo nadodati i Vaš doprinos koji ste dali školovanju pasa vodiča i pasa za razminiravanje objavom neistinitih informacija.
 
Budući u tekstu spominjete HCR (Hrvatski centar za razminiravanje), koji o nama skoro ne zna ništa, napominjemo da smo za potrebe HCR-a odškolovali 4 psa i 2 djelatnika HCR-a. U suradnji sa Kanadskom asocijacijom odškolovali smo 10 pasa koji su po nalogu HCR-a preusmjerni u tvrdtku Mungos koja se bavi razminiravanjem. Osposobili smo tri tima koja se sastoje od 3 vodiča i 6 pasa i za potrebe tvrtke Dok.ing.. Troškove školovanja snosila je tvrka Dok.ing. pa se tu dakle nije radilo ni o kakvom «poklonu» ili «prodaji» kao što navodite u Vašem tekstu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.