Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji

Screenshot: France 24

NAORUŽANA skupina koja je prije pet mjeseci otela humanitarne radnike na sjeveroistoku Nigerije poručila je kako je ubila četvero taoca, javlja Reuters.

Pokraj grada Damaska u saveznoj državi Borno, na području gdje operiraju islamski pobunjenici, ovog je srpnja oteto šestero ljudi.

Islamska država zapadnoafričke provincije - glavna džihadistička skupina 

Riječ je o skupini Islamska država zapadnoafričke provincije, koja se odvojila od militantne skupine Boko Haram, koja djeluje od 2009. godine. I sada Islamska država zapadnoafričke provincije predstavlja glavnu džihadističku skupinu u regiji. Inače, Islamistička pobuna koja traje već cijelo desetljeće dovela je do smrti oko 30.000 ljudi, a dva milijuna je moralo pobjeći iz svojih domova.

U rujnu je jedan taoc ubijen, a sada njih još pet

Humanitarni radnici organizacije Akcija protiv gladi – jedan zaposlenik, dva vozača i tri zdravstvena radnika oteti su u srpnju. U rujnu je jedan od taoca ubijen. Ovog su petka iz humanitarne organizacije rekli kako je pobunjenička skupina ubila četvero od preostalih pet taoca.

“Akcija protiv gladi najstrože osuđuje posljednja ubojstva i duboko žali što njihovi pozivi za puštanjem taoca nisu imali učinka”, rekli su iz ove organizacije te pozvali na puštanje preostale radnice koja je zatočena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.