Napad bombaša samoubojice u prepunoj džamiji u Kabulu

Screenshot: YouTube (CCTV)

DŽAMIJA Al Zahra u Kabulu pogođena je terorističkim napadom, izjavili su iz Ministarstva unutarnjih poslova Afganistana.


Svjedoci su čuli pucnjavu i eksploziju. Glasnogovornik Ministarstva, Najib Danesh, izjavio je kako ima žrtava, ali kako je prerano govoriti o točnom broju.

Bombaš samoubojica

Ekstremisti su napali džamiju u afganistanskoj prijestolnici Kabulu, usmrtivši najmanje dvije i ranivši šest osoba u vrijeme molitve, objavili su afganistanski dužnosnici.

Kako piše Independent, službenici su za Associated Press izjavili kako se najvjerojatnije radi o napadu bombaša samoubojice.

Proturječne pojedinosti o napadu

Pojedinosti o napadu su zasad proturječne.

Po riječima Mohammada Salima Almasa, čelnika kabulske policije, bombaš samoubojica je aktivirao eksploziv na ulazu u džamiju na zapadu Kabula, ranivši policajca i još četiri osobe. Drugi napadač je ušao u kuhinju u džamiji gdje je počeo pucati, rekao je Almas za dpa.

U međuvremenu je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da se bombaš raznio u kuhinji.

Napad se dogodio u džamiji u stambenoj četvrti u kojoj su šijiti manjina, u vrijeme molitve koja se održava tijekom svetog muslimanskog mjeseca ramazana.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su četvrti sa šijitskom manjinom dosad često bile na meti sunitske skupine Islamske države (IS).

U sličnom napadu na vjernike u studenom lani poginulo je 30, a ranjeni su desetci ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.