Napad na migrante u Meksiku: Prerezali vrat ocu i sinu, nađeni zagrljeni

Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

MIGRANTI, otac i sin, brutalno su napadnuti na putu prema SAD-u. Kada su ih prije nekoliko dana pronašle meksičke vlasti, otac je bio mrtav, a desetogodišnjak jedva živ. Dječaku su napadači prerezali vrat te je na njemu imao 7 centimetara dugačku ranu, javlja CNN.

Vlasti su pronašle dječaka kako leži pored mrtvog oca, u njegovom zagrljaju. Napadnuti su dok su putovali preko države Veracruz u Meksiku, u smjeru SAD-a.  

Migranti su bili iz Gvatemale, izjavio je Raul Hernandez, predsjednik meksičke Državne komisije za ljudska prava. Dodao je kako su dječak Cristian i njegov otac, 37-godišnji Rudy, napustili Gvatemalu 28. svibnja. S njima su putovali Cristianov ujak i njegov sin.

Prevario ih krijumčar

“Rođaci iz Gvatemale angažirali su krijumčara koji ih je trebao odvesti do Sjedinjenih Država, ali ih je napustio u Meksiku, gdje su kasnije i oteti“, rekao je Hernandez.

Njihovi otmičari bili su članovi narko kartela Los Zetas. Navodno su nakon otmice kontaktirali rodbinu žrtava koja se nalazila u Sjedinjenim Državama i zahtijevali otkupninu od 12.000 dolara.

Obitelj je uspjela sakupiti i poslati 8.000 dolara, ali im se nakon toga otmičari više nisu javili.

Ležali mrtvi pored puta

Nekoliko dana kasnije, 6. srpnja, meksičke vlasti pronašle su Cristiana i njegovog oca kako leže pored zemljanog puta. Grkljani su im bili prerezani. Otac je bio mrtav, ali je dječak još uvijek disao.

Vlasti su kasnije rekle da su stric i njegov sin uspjeli pobjeći otmičarima i da se nalaze u skrbi meksičkih vlasti. Cristian je odveden u bolnicu u gradu Cuautla, gdje je odmah operiran. Sada se oporavlja od operacije i nije u kritičnom stanju.

Migranti su često žrtve otmičara

Migranti koji putuju kroz Meksiko prema SAD-u često završe kao žrtve raznih zločina. Znaju biti opljačkani, oteti, silovani ili ubijeni.

Tako su 2010. godine, u masovnoj grobnici na sjeveroistoku Meksika, nađena tijela 72 migranata: 58 muškaraca i 14 žena. Meksičke vlasti smatraju kako se većinom radilo o žrtvama iz Hondurasa i El Salvadora, iako su neki došli iz Ekvadora i Brazila. Masovna grobnica nalazila se na udaljenosti od oko 22 kilometra od grada San Fernanda u državi Tamaulipas, blizu granice s Teksasom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.