Napad nožem u rijeci u SAD-u, umro tinejdžer

Screenshot: YouTube

TINEJDŽER iz Minnesote je preminuo, a još četiri osobe su teško ozlijeđene nakon što su izbodene nožem dok su se spuštale niz rijeku Apple u Wisconsinu.

Šerif okruga St. Croix Scott Knudson, žrtve i osumnjičeni, 52-godišnji muškarac iz Prior Lakea bili su na rijeci u subotu poslijepodne kad se napad dogodio. Knudson je rekao da istražitelji rade na utvrđivanju što je dovelo do ubadanja i jesu li se žrtve i osumnjičeni poznavali. Vozili su se s dvije različite grupe koje su uključivale oko dvadeset ljudi.

"Još ne znamo tko je s kim bio povezan, tko se poznaje ili što je to potaknulo", kazao je Knudson.

Svjedok je fotografirao napadača, neke od žrtava su u kritičnom stanju

Napad nožem dogodio se na teško pristupačnom dijelu rijeke u blizini grada Somerseta u Wisconsinu, oko 56 kilometara istočno od Minneapolisa. Osumnjičenik je uhićen oko sat i pol kasnije dok je silazio nizvodno s rijeke.

"Hvala bogu da ga je svjedok fotografirao. Drugi svjedok ga je locirao na izlazu iz cjevovoda, gdje je priveden", dodao je Knudson.

Preminuo je 17-godišnjak iz Stillwatera u Minnesoti. Druge dvije žrtve prebačene su u bolnicu u St. Paulu u Minnesoti, a još dvije su tamo odvezene kolima hitne pomoći. Šerifov ured priopćio je da je stanje sve četiri preživjele žrtve, žene i tri muškarca u 20-ima, od ozbiljnog do kritičnog. Zadobili su ubodne rane na prsima i torzu.