Nastavlja se štrajk u pravosuđu

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Sindikat državnih službenika i namještenika (SDSN) ne odustaje od svojih zahtjeva za povećanjem plaća u pravosudnom sustavu, unatoč nedavnim povišicama od 60 do 100 eura koje su dobili od vlade.

Iako su se poslijepodne sastali s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom, pregovori nisu rezultirali dogovorom pa će nastaviti štrajkati. Predstavnica Sindikata Iva Šušković izjavila je da Ministarstvo trenutačno nema konkretne prijedloge.

"Mi smo predložili kompromisno rješenje, imajući u vidu da je 400 eura značajan iznos, ali nema volje za premošćivanjem vremenskog razdoblja do donošenja uredbi. Ipak, mi ćemo se i dalje zalagati da se pronađe rješenje", rekla je Šušković, piše Dnevnik.hr.

Pravosudni policajci neće štrajkati

U međuvremenu, pravosudni policajci su odustali od postupka mirenja i najave štrajka. Nakon usuglašavanja, podržali su vladinu odluku o povećanju najnižih plaća putem dodatka te se nadaju postizanju drugih ciljeva putem pregovora s ministrom pravosuđa.

Također, očekuju da će biti pozvani na sastanke kako bi se riješili problemi nedostatka policijskih službenika, između ostaloga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.