Nastavlja se suđenje Nikici Jelaviću

NASTAVLJA se suđenje Nikici Jelaviću za pokušaj ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića iz 1995. godine te ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija i pokušaje ubojstava Vjeke Sliška te Ivice Bertića iz 1999. godine. Uz Dodića, svoje će iskaze dati i Vladimir Rajić te Vinko Žuljević.

Jelavić je na posljednjem ročištu, održanom 16. travnja ove godine na Županijskom sudu u Zagrebu, izjavio kako se ne osjeća krivim ni za ubojstvo Dominija, ni za pokušaje ubojstva Sliška, Dodića i Bertića. 

Ovo je već treće suđenje u tom slučaju jer je Vrhovni sud prošle godine ukinuo oslobađajuću presudu te zatražio novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Vrhovni sud je odbacio prvostupanjsku presudu jer je ocijenio kako je sudsko vijeće preuranjeno prihvatilo Jelavićev alibi da je u noći kada je ubijen vlasnik videoteke na Cvjetnom trgu Zoran Domini, Jelavić na benzinskoj postaji platio gorivo. Zbog toga on, navodno, nije mogao biti na Cvjetnom trgu.

Nakon drugog suđenja 2007. godine Jelavić je dočekao još jednu oslobađajuću presudu koja je prošle godine ukinuta odlukom Vrhovnog suda koji je zatražio ponavljanje postupka. U obrazloženju takvog zahtjeva Vrhovni sud je naveo pogrešno utvrđene činjenice i olako prihvaćanje Jelavićeva alibija.

I.M.
Foto: Ronald Goršić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.