NCA Investment Group: Fižulić duguje nama, a ne mi njemu

"OSIM činjenice da smo sve što smo stekli po ugovoru na vrijeme i platili, želimo pojasniti da je "krovni sporazum" na koji se Magma poziva u obavijesti Zagrebačkoj burzi mnogo kompleksniji od dijela predstavljenog javnosti. Na osnovi navedenog sporazuma u cjelovitoj verziji i na temelju petomjesečnog partnerskog poslovanja, duguje se u stvari kompaniji NCA, a ne Magmi", stoji u priopćenju beogradske tvrtke NCA Investment group, koje je došlo kao reakcija na navode koji su se o njima posljednjih dana pojavili u hrvatskim medijima.

Magma, tvrtka Goranka Fižulića, jučer je putem Zagrebačke burze obznanila kako joj njen srpski partner NCA Investment Group, u vlasništvu Slobodana Vukičevića, nije uplatio dogovoreni iznos koji se obvezao uplatiti prema "krovnom ugovoru". NCA je u prosincu prošle godine kupila 51% udjela u Magminim tvrtkama kćerima, između ostalog i u Turbo limaču.

Ukupna financijska obveza tvrtke NCA za te udjele iznosi 24.6 milijuna eura, a iz Magme tvrde kako su dosad uplatili samo 18 milijuna eura koji se odnose na kupovinu većinskog udjela u društvu Adria Design i njegovu dokapitalizaciju. Prema Magminim navodima, ostalih 6.6 milijuna eura trebalo je biti uplaćeno do kraja svibnja.

Magma opstruira rad Adria Designa

NCA putem svog priopćenja odgovorno tvrdi kako su sva stečena prava koja u Hrvatskoj posjeduje kupljena i isplaćena u skladu s važećim ugovorima, te da su nepravedno u medijima dovedeni u negativan kontekst iz kojeg proizlazi da su Turbo Limač stekli nezakonito, te da su ostali dužni.

Dapače, NCA se u priopćenju požalila da Magma kao manjinski partner opstruira rad Adrie Design, koja je vlasnik žiga Turbo Limač. U priopćenju stoji kako se Magma i dalje samostalno i nezakonito koristi lokalima i brandom Turbo Limača, te time ruši osnove partnerskog odnosa.

Magma: Duguju nam 6,6 milijuna eura

Nije dugo trebalo čekati da se na ove optužbe oglasi i Magma. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Društvo NCA Investment Group je u svojem priopćenju iznijelo cijeli niz netočnosti kojima želi
izbjeći objašnjenje razloga neispunjena ugovornih obaveza. Činjenica je da društvo NCA, suprotno svojoj ugovornoj obvezi, nije izvršilo uplatu na ime prijenosa poslovnih udjela u 4 društva u iznosu od 6.6 miliona eura u ugovorenom roku do 31.05.2011. NCA Investment Group je očito od početka imao prikrivene namjere i neiskren odnos, nije poštivao, ne samo ugovorne obaveze, nego i osnovne norme poslovnih odnosa, te na taj način doveo u pitanje mogućnost zajedničkog djelovanja na ovom poslovnom projektu", poručili su iz Magme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.