Zbog ovrhe odgođene operacije: Dubrovačka bolnica prima samo hitne slučajeve



"UPRAVO razgovaram sa svojim suradnicima i kolegama i za sada ne vidimo drugi izlaz. Dubrovački Vodovod sjeo je na račun bolnice za iznos od 3,5 milijuna kuna te nam je tako onemogućeno normalno poslovanje. Čini se da ćemo morati primati samo hitne slučajeve, ne vidim za sada neki drugi izlaz. No vidjet ćemo, sastanak je u tijeku", rekao je dramatično za Index aktualni ravnatelj dubrovačke opće bolnice Branko Bazdan.

Naime, potvrdio nam je informaciju kako je dubrovački Vodovod od jutros blokirao račun dubrovačke bolnice za višemilijunski iznos.

Napravio dug pa sad traži taj novac

"To se dogodilo upravo u vrijeme pregovora i dogovora između bolnice, Županije i Grada Dubrovnika. Nadali smo se rješenju tog slučaju, no ispalo je na kraju da smo neugodno iznenađeni ovakvom odlukom", naglasio je Bazdan za Index. No zanimljivo je kako gradski Vodovod potražuje milijunski iznos odnosno dug koji je nastao do rujna 2009. godine.

Vijest možda i ne bi bila toliko skandalozna da taj dug nije nastao u vrijeme dok je ravnatelj bolnice bio današnji gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić koji je zapravo i blokirao rad te ustanove koju je do jučer vodio.


"Što reći!? Ne znam. Nemam komentara", rekao je Bazdan kada smo ga upitali je li to zapravo "Vlahušićev dug".  

Kontroverznog Vlahušića odrekao se i Kukuriku

Podsjetimo kako se radi o kontroverznom gradonačelniku koji dolazi iz redova HNS-a, a koji je kratko vrijeme bio i ministar zdravstva. Kukuriku koalicija odrekla se njegovih usluga nakon što je optužno vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo Uskokovu optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika i njegova koalicijskog partnera Pere Vićana koji su optuženi da su u aferi Šipan zloporabili položaj i ovlasti te poticali na kazneno djelo.

Vlahušić se do danas nije odrekao aferama opterećenog Vićana kojem se trenutno sudi za više kaznenih djela od kojih je jedna i za podmićivanje sudaca u slučaju afere "Pet zvjezdica".

Žurna izvanredna presica Dubrovačke bolnice

Nakon objave vijesti na Indexu održana je i žurna konferencija za novinare čelnika dubrovačke bolnice.

"Operacije koje nisu hitne bit će odgođene, a do kada ovisit će o više stvari", rekao je ravnatelj Bazdan, dodajući da se traži žurna pomoć Ministarstva zdravstva te od HZZO-a kao i od Županije Dubrovačko-neretvanske.

Stručno vijeće bolnice do večeras bi trebalo odlučiti kako postupiti u ovoj stvari kako bi se održao koliko-toliko normalan rad bolnice s obzirom da je blokiran račun te se ne mogu ispuniti obveze prema dobavljačima lijeva i opreme. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.