Nema kupca za 455 milijuna kuna: Odgođena prodaja Spaladium arene

Screenshot: Google Maps/Street View

ODBOR vjerovnika TPN-a u stečaju donio je odluku da se za još neko vrijeme odgodi prodaja Spaladium arene koja je procijenjena na 455 milijuna kuna. Na današnjem sastanku u Spaladium areni bili su predstavnici banaka koje su tužile Grad Split za 53 milijuna eura, predstavnici Grada Splita, ministarstva financija i sporta te DUUDI-ja.

Iduća sjednica Odbora vjerovnika zakazana je za 20 dana, a do tada bi sve zainteresirane strane trebala naći neka nova rješenja za izlaz iz postojeće situacije. Perica Mitrović, stečajni upravitelj TPN-a, kaže nam da nema nikakve šanse da se nađe kupac arene za procijenjenu vrijednost, čak i puno nižu. Smatra da bi Grad Split trebao kupiti dvoranu te se dogovoriti oko sa državom oko zemljišta sa pravom građenja.

Spaladium arena ugovorena je za vrijeme mandata Ive Sanadera za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva. Kako su klonule tvrtke osnivači TPN-a, Dalekovod, IGH i Konstruktor, nikada nije sagrađen poslovni toranj, preduvjet rentabilnosti projekta. Grad Split je za vrijeme Keruma prestao plaćati najam dvorane upravo iz toga razloga pa je TPN završio u stečaju. Kerumov zamjenik Jure Šundov jučer je svjedočio o događanjima iz vremena njegovog mandata. Odluka arbitara očekuje se do konca godine.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.