Nema povećanja školarina: Studiranje u Zagrebu za dvije do 9,5 tisuća kuna

SENAT Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj 10. ožujka  jednoglasno donio odluku o upisnim kvotama i participacijama u troškovima studiranja za upis na prvu godinu studija na preddiplomskim, integriranim, stručnim i diplomskim studijima u akademskoj godini 2009./2010. Odlukom Senata, na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu participacije u troškovima studiranja u akademskoj godini 2009./2010. neće biti povećane.

Maksimalni iznosi participacija na preddiplomskim studijima sljedeće će akademske godine iznositi od 2.000 kuna (neki smjerovi na Prirodoslovno-matematičkom i Tekstilno-tehnološkom fakultetu) do 9.240 kuna (umjetničke akademije, neki smjerovi PMF-a). Participacije na integriranim studijima na Medicinskom, Stomatološkom, Farmaceutsko-biokemijskom i Veterinarskom fakultetu iznosit će kao i prošle godine 9.240 kuna.

Maksimalni iznosi participacija na diplomskim studijima sljedeće će akademske godine iznositi od 3.000 kuna (Fakultet elektrotehnike i računarstva na kojem će studenti s prosjekom većim od 4.0 na preddiplomskom studiju biti oslobođeni plaćanja) do 9.240 kuna (umjetničke akademije, neki smjerovi PMF-a), odnosno 9.500 kuna (Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu).

U akademskoj godini 2009./2010. na preddiplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu za brucoše je predviđeno 12.881 slobodnih mjesta. Ovom upisnom kvotom obuhvaćeno je povećanje ukupnog broja upisanih na Medicinskom fakultetu za 60 studenata (razlog povećanja kvote je manjak liječnika u Republici Hrvatskoj) i 10 studenata na studiju Judaizma na Filozofskom fakultetu (očekuje se dobivanje dopusnice za ovaj studijski program od MZOŠ-a). Na diplomske studije moći će se upisati 7.742 studenata.

I.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.