Nesreća na Braču: Petračev kompanjon neozlijeđen izašao iz zapaljene Cessne

DAMIR FAZLIĆ, savjetnik albanskog premijera Sali Berishe, poslovni partner obitelji Petrač, upleten u čitav niz korupcijskih skandala u Srbiji, Albaniji i Bosni, doživio je popodne nezgodu na početku svog ljetovanja. S prijateljem, beogradskim odvjetnikom Ivanom Zogovićem zaputio se iz Tirane na Brač, a u Bolu ih je čekala jahta Nina, kojom su trebali otploviti na krstarenje po Jadranu. 

Što se dogodilo?

No, iz nekog razloga, mlažnjak Cessna 550 Citation 2 srpskog avioprijevoznika Princ Aviation, kojim je upravljao pilot Zoran Modly, nije se uspio zaustaviti do kraja piste bračkog aerodroma. Zrakoplov je probio ogradu, upao u rupu i zapalio se. Tročlana posada, Fazlić i Zogović prošli su bez ozljeda.

Požar na zrakoplovu ugasili su vatrogasci, a mjesto nesreće čuva policija. Sutra će se obaviti očevid. Na Brač stiže inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović, koji će pokušati odgonetnuti što se zapravo dogodilo.

Pilot Modly, kopilot Miloš Stanojević i stjuardesa Senka Vukelić dali su iskaz policiji.

Dobar posao u Tirani

Fazlić, rođeni Višegrađanin, nećak Jovice Stanišića, ozloglašenog načelnika SDB-a iz doba Slobodana Miloševića, krupan je igrač povezan s političkom elitom i podzemljem. Dok savjetuje Berishu, njegov konzorcij oprema albanske škole računalima. Jedna pošiljka zaplijenjena je lani u Italiji. Ispostavilo se da se radi o krivotvorenoj robi.

Fazlića su uhitili i ispitivali radi ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, a otkrilo se i da ima zajedničku tvrtku s Alicom Petrač. Za vrijeme rata u Bosni izbjegao je u Veliku Britaniju te dobio njihovo državljanstvo. Napravio je lijepu karijeru po povratku u domovinu. Savjetovao je premijera Edhema Bičakčića, a nekoliko njegovih poslova istražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

Zogović je, pak, američki državljanin. Ima urede u Beogradu i Los Angelesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.