FOTO Nesreća na moru: Bura prevrnula tri jedrilice kod Brača, jedna je potonula

Foto: HGSS

TRI JEDRILICE prevrnule su se na Mrdujskoj regati koja se ove godine po 86 put održava u akvatoriju Splita.

Kako doznajemo od Davora Vidana, lučkog kapetana u Splitu, jedrilice su se prevrnule oko 13 sati zbog jakog udara bure.

/

"Tada je bio taj kritičan udar, poslije se sve to smirilo. Jednu jedrilicu oteglili smo u Bobovišće, druga se nasukala na Brač, a treća je, čini se, potonula, ali to nam još nije potvrđeno. Prema mojim informacijama, nitko nije ozlijeđen", kazao nam je Vidan.

Danas su na regati startale 132 jedrilice. Prva je kroz cilj iza 13:30 prošla Tutta Trieste 2. Veliki broj jedrilica odustao je zbog jakog vjetra. Koliko točno, trebalo bi se doznati večeras uoči proglašenja pobjednika u 20:30. Dosta je i štete na opremi.

Prije starta brod Remorker se okrenuo, a u more je upao 15-godišnji član posade. Sam je doplivao do kopna, izvijestio je organizator regate JK Labud. Na hridi Brača nasukao se brod Stella Polaris, dok je brod Lučke kapetanije oteglio jedrilicu Republika Broč.

15-godišnjak preplivao pola kilometra do Brača

Ministarstvo mora izvijestilo je kako se za mladim članom posade Remorkera tragalo. O padu u more izviještena je Središnjica za traganje u 12.17. Poziv su zaprimili s jedrilice Stella Maris. 15-godišnjak je upao u more 500 metara od rta Gomilica na Braču.

U 13:08 javljeno je kako je sam isplivao na obalu Brača. Javio se telefonom i potvrdio da je neozlijeđen.

U Ministarstvu su potvrdili da je jedna jedrilica potonula nedugo nakon što se nasukala na obalu Brača. Pozicija je označena kako ne bi predstavljala opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu. U spašavanju unesrećenih brodolomaca sudjelovala je i ekipa HGSS-a sa svojim gumenjakom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.