Nestao srpski novinar koji je istraživao ubojstvo Olivera Ivanovića

Foto: Facebook/Stefan Cvetkovic

NOVINAR Stefan Cvetković sinoć je nestao iz Bele Crkve, grada u Vojvodini.

Pronađen je njegov automobil kojem je radio motor, a očevici su rekli da su na autu bila otvorena vrata i da je pronađen Cvetkovićev ručni sat s pokidanom narukvicom.

Novinska agencija BETA pokušala je stupiti u kontakt s Cvetkovićem, ali su svi njegovi poznati brojevi isključeni. Izvor BETA-e rekao je da je policija obaviještena o Cvetkovićevom nestanku i da je u tijeku intenzivna potraga za njim.

Istraživao je ubojstvo Olivera Ivanovića

Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio na prijetnje raznih političko-tajkunskih moćnika. Poznato je da je istraživao ubojstvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, likvidiranog u siječnju. Ivanović je bio jedan od vođa kosovskih Srba i nekadašnji zastupnik u Skupštini Kosova koji je predvodio zastupničku skupinu Povratak.

Prije nešto manje od mjesec dana, 19. svibnja, ispričao je medijima da je šest sati bio zadržan na graničnom prijelazu Jarinje i nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu tužitelja koji vodi istragu o ubojstvu Ivanovića zadržan u policijskoj postaji na ispitivanju.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubojstva Ivanovića.

"Nisu imali drugi način da dođu do mene nakon što su primijetili da sam došao u kontakt s nekim ljudima koji su im zanimljivi za istragu", rekao je Cvetković nakon što ga je policija pustila.

Ima li nestanak veze s atentatom na Ivanovića?

Cvetković je u veljači u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na sjeveru Kosova", kad je pokazao fotografije osoba navodno umiješanih u Ivanovićevo ubojstvo te tvrdio da je taj atentat plaćen 40.000 eura.

Osim toga, Cvetković je prošle godine nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora nakon prijava pojedinih članova Srpske napredne stranke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.