Netko u Teksasu ostavlja crncima pakete-bombe pred kućama, dvoje ljudi već poginulo

Screenshot: Fox News

MALOLJETAN mladić je ubijen, a najmanje dvije žene teško su ozlijeđene nakon dviju eksplozija paketa-bombi u Austinu, Teksas - i to samo deset dana nakon još jedne takve eksplozije u istom američkom gradu.
 
Policija u Austinu priopćila je kako je dobila poziv nakon prve eksplozije u četvrti na sjeveroistoku tog grada u 6:45. Paket je na stepenicama na ulazu svoje kuće pronašao 17-godišnjak, unio ga unutra i otvorio ga u kuhinji, gdje je eksplodirao. 
 
Poginuo tinejdžer, dvije žene ozlijeđene
 
Mladić je ubijen na licu mjesta, a žena u četrdesetim godinama završila je u bolnici, ali šef policije Brian Manley je na konferenciji za tisak rekao kako njene ozljede nisu opasne po život.
 
Manley je dodao kako je šteta u domu ''značajna'' te kako policija ne vjeruje da je paket stigao Američkom poštanskom službom. Paket-bomba je ostavljen na ulazu u kuću, baš kao i u prvom takvom slučaju 2. ožujka, javlja Fox News.
 
Agenti FBI-a i Biroa za duhan, vatreno oružje i eksplozive uskoro su došli na mjesto eksplozije. No samo nekoliko minuta nakon što je šef policije završio konferenciju za tisak, dogodila se još jedna eksplozija, u 11:49 po lokalnom vremenu.
 
U ovoj eksploziji stradala je žena u sedamdesetim godinama koja je završila s ozljedama opasnima po život. Druga žena, u osamdesetim godinama, također je završila u bolnici zbog ''nepovezanog medicinskog stanja'', javila je hitna služba okruga Austin-Travis.
 
 
Susjeda Cynthia Burdett za Fox News je rekla da je u ''totalnom šoku'' i da je cijeli incident bio ''vrlo zastrašujući''. Susjede koji su stradali u eksploziji opisala je kao ''vrlo dobru obitelj'' koja ''ide u crkvu''.
 
Prije deset dana eksplodirala prva bomba
 
U prvoj eksploziji, 2. ožujka, poginuo je 39-godišnji Anthony Stephan House, nakon što je ''uređaj'' eksplodirao na trijemu njegove kuće u četvrti Harris Ridge, oko 20 km od poprišta današnje eksplozije. I ovaj se tragični slučaj dogodio u ranim jutarnjim satima. Policija je Houseovu smrt prvo istraživala kao ubojstvo pa ju je nakon toga počela tretirati kao sumnjivu smrt zbog sumnje da je žrtva sama sastavila i slučajno detonirala bombu. No nakon današnjih eksplozija i taj se slučaj opet vodi kao ubojstvo.
 
Iako je motiv i dalje nepoznat, Manley je naglasio da ''nije isključeno'' da se radi o zločinu iz mržnje budući da su se eksplozije dogodile u domovima Afroamerikanaca. ''Nećemo ovo tolerirati'', poručio je. Policija sada građane Austina upozorava da sumnjive pakete, u slučaju da ih pronađu pred svojim vratima, ne otvaraju nego smjesta nazovu 911. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.