Nevenki Jurak mjesec dana u Remetincu!

NEVENKA JURAK, šefica Fimi medije koja je u ponedjeljak privedena u Splitu zbog sumnje da je fiktivnim računima oštetila državu za 16,5 milijuna kuna, izvedena je pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, koji je poslušao Uskokovu preporuku i odredio joj mjesec dana istražnog zatvora.

Istražni zatvor određen je i Aniti Lončar Papeš, koja je u ponedjeljak privedena zajedno s Nevenkom Jurak i Bojanom Dimićem. Pritvor im je određen kako ne bi mogle utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo zbog kojeg su uhićene.

"Nevenka Jurak se aktivno branila i porekla sve što joj se stavlja na teret", rekao je odvjetnik Nevenke Jurak Krešimir Vilajtović, te još jednom ponovio kako se radi o poslovnom odnosu dvije tvrtke i kako se u optužnici nigdje ne spominju javna poduzeća ni državne ustanove.

Podsjećamo, Nevenka Jurak zajedno s Lončar Papeš i Bojanom Dimićem optužena je za pranje novca, ali Uskok je najavio i daljnju istragu u drugim smjerovima. To se najvjerojatnije odnosi na poslovanje Fimi medije s državnim firmama koje joj je omogućio Ivo Sanader, a zbog čega je Mladen Barišić "Torbar" već prije nekoliko mjeseci dobio obavijest da je pod istragom.

Posljedice su to famoznog sastanka u Vladi kojeg je Sanader sazvao 2007. godine i na kojem je bilo nazočno 20-ak šefova državnih firmi. Njima su Sanader i Barišić tada kazali kako bi bilo poželjno da posluju s Nevenkom Jurak, nakon čega je Fimi media počela dobivati višemilijunske poslove od države. Procvat Fimi medije počeo je dolaskom HDZ-a na vlast, a završio je 2009. kad je Jadranka Kosor naredila da se svi ugovoreni poslovi s Jurakičinom firmom moraju obustaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.