Ni redovnici nisu što su nekad bili

DA REDOVNICI više nisu samo skromna duhovna bića, dokazuje i slučaj budističkog redovnika iz Singapura kod kojega je pronađeno devet zlatnih kreditnih kartica te mu se sudi za laganje policiji i pronevjeru novca. Tamošnje vlasti provele su istragu o ubožnici koju je vodio redovnik Ming Yi te su otkrili da je kupovao karticama skupocjene stvari poznatih svjetskih brendova Louis Vuitton i Montblanc. "Ono što mogu ja i potrošim, a ono što nemam, ne trošim", pravdao se Ming Yi.

Budući da je često putovao, "skromni" redovnik si je priuštio i luksuzni smještaj u komfornim i skupim hotelima St. Regis, The Regent, Four Seasons i Banyan Tree. A opravdanje za luksuze modernog doba kojima se obilato koristio, pronašao je u riječima: "Živimo u modernom svijetu. Puno religioznih ljudi, a ne samo ja, sada živi drukčije".

Neki od temelja budizma  kažu da se sloboda može naći ako se slijede osmerostruke staze pa  je vjerojatno slijedeći staze ispravnog gledišta i ispravnih namjera dotični redovnik velikodušno poklonio svojim prijateljima tri kartice. Uz riječi da novac ne smatra važnim, davao je bliskim osobama neovlaštene zajmove te čak i novac za povrat njihova stambenog kredita.

R. K.
Foto: AFP (arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.