"Nije da Kosor laže, ona jednostavno ne razumije"

KOME VJEROVATI?, pita se nezavisni saborski zastupnik Dragutin Lesar na početku svog bloga komentirajući najnoviji razvoj događaja oko hrvatsko-slovenskih odnosa.

"Kosor ne laže, ona doista ne razumije što to znači. Ona ne razumije da za nastavak pregovora na osnovama prijedloga Rehna nema mandat Sabora. Ona ne razumije da je Sabor 8. svibnja prihvatio zajedničku izjavu o načinu rješavanja spora sa Slovenijom, za koju je na moje ponovljeno pitanje Sanader ponovio da je konačan i da je na principu 'uzmi ili ostavi'. Mi smo 'uzeli' a Slovenci 'ostavili'. Pa je onda Rehn napravio konačan-konačan plan kojeg bi Slovenci uzeli, ali Sanader se s njim nije ni usudio pojaviti u Saboru", tvrdi zastupnik Lesar na blogu komentirajući izjavu Kosor u večerašnjem Dnevniku HTV-a koja kaže da s Pahorom nije dogovorila ništa osim "da se pregovori o graničnom sporu nastave tamo gdje su stali 15. lipnja".

Ključna rečenica da se pregovori nastave gdje su stali 15. lipnja, za Lesara je dokaz da premijerka Kosor zaista ne razumije o čemu zapravo priča.

"Kosor doista ne razumije da je nastavak pregovora na osnovama plana Rehna iz lipnja nastavak pregovora o ustupanju dijela hrvatskog teritorija Sloveniji. Ona ne razumije što znači 'dodir s otvorenim morem', što su teritorijalne vode a što međunarodne vode, ne razlikuje pravo i pravičnost, ne razlikuje sud od arbitraže", nastavlja Lesar zaključujući da je nerazumijevanje Kosor opasnije nego da laže. Naime, Kosor ne zna da ne zna i zato ne može ni naučiti.

"Sada mi je jasno da je američka batina tukla po objema glavama", zaključuje na kraju svog bloga Lesar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.