Kerum i nećak nisu obavijestili Hanfu na vrijeme, blokirana trgovina dionicama Koteksa

HANFA je naložila obustavu trgovanja dionicama trgovačkog društva Koteks na tri dana, izvijestila je danas Zagrebačka burza.

Došlo je, naime, do zbrke u familiji Kerum. Prvo je Željko mislio da nećak Goran Sapunar ima šest milijuna kuna da preuzme društvo. Ispostavilo se, međutim, da nema. Lako su se njih dvojica dogovorila, no dok je Sporazum o raskidu ugovora o prodaji i prijenosu dionica stigao do Hanfe, Agencija je već izdala rješenje kojim je odobrila Sapunaru da objavi ponudu za preuzimanje dionica.

Fer i pošteno

Čim su vidjeli što su im Kerum i nećak poslali, pogledali su u registar Središnjeg klirinškog depozitarnog društva te utvrdili da je istog dana u sustavu SKDD-a izvršena preknjižba 90,14 posto dionica Koteksa, koje je prethodno stekao Sapunar, na društvo Kerum d.o.o.

S obzirom da je Hanfino rješenje objavljeno 10. veljače, dakle, četiri dana nakon sporazumnog raskida nećaka i Keruma, u Agenciji drže da nove okolnosti, koje dosad nisu bile poznate, mogu utjecati na investitore i da je fer i pošteno da se zna što se dogodilo s dionicama pa su u tom smislu i naložili obustavu trgovine, sve u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu. Smatraju da je to primjerena mjera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.