Njemački političar dao ostavku zbog kristalnog meta, zalagao se za liberalnu politiku prema drogama

Ilustracija: 123rf.com

ISTAKNUTI političar njemačke stranke Zeleni i dugogodišnji zastupnik u Bundestagu Volker Beck povukao se sa svih svojih političkih funkcija u parlamentu nakon što je kod njega, kako javlja dnevnik Bild, pronađena droga kristalni metamfetamin.

"Mogu samo reći da sam se uvijek zalagao za liberalnu politiku prema drogama. O optužbama koja su uperene protiv mene će se moj odvjetnik u dogledno vrijeme očitovati naspram državnog odvjetništva", poručio je Beck u kratkom priopćenju na svojoj internetskoj stranici u kojem se svojim prijateljima zahvaljuje na podršci.

Dnevnik Bild je objavio kako je Becka u utorak navečer u Berlinu zaustavila policija te da je tom prilikom kod njega pronađeno 0,6 grama droge kristalni met.

Državno odvjetništvo u Berlinu je potvrdilo ove napise ali nije preciziralo o kojoj drogi se radi.
Zastupnički klub stranke Zeleni u Bundestagu je priopćio kako poštuje odluku svog dugogodišnjeg zastupnika o povlačenju s brojnih parlamentarnih funkcija i kako ne želi ugrožavati Beckovu privatnu sferu.

Beck je jedan od medijski najeksponiranijih njemačkih političara koji je poznat po borbi za prava homoseksualaca u Njemačkoj i inozemstvu a prilikom jednog prosvjeda za prava LGBT građana u Moskvi je i uhićen.

Odlazak i skandal vezan uz ovog popularnog političara mogao bi teško naškoditi stranci Zeleni uoči važnih izbora za parlamente u nekoliko saveznih država između ostalog i u Baden-Wuertembergu iz kojeg Beck i potječe.

Prije dvije godine je kod jednog socijaldemokratskog zastupnika Bundestaga pronađena ista vrsta droge.

Kristalni metamfetamin je sintetička droga koja stvara brzu ovisnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.