Njemačka ispituje vjerodostojnost IS-ovih prijetnji kancelarki i aerodromu Koeln/Bonn

Foto: Twitter

SAVEZNI ured za borbu protiv kriminala (BKA) ispituje vjerodostojnost najnovijih prijetnji tzv. Islamske države (IS) koja je u poruci preko Twittera pozvala svoje sljedbenike u Njemačkoj da izvrše napade slične onima u Bruxellesu.

"Ono što je pošlo za rukom braći u Belgiji, može poći i vama", stoji u poruci koja sadrži i fotografije zračne luke Koeln/Bonn i ureda kancelarke Angele Merkel u plamenu. Grafike su popraćene napisom "Njemačka je bojno polje".
 
BKA je objasnio kako sigurnosni stručnjaci trenutno "procjenjuju" sadržaj najnovije prijetnje.
 
"Jasno je da se Njemačka nalazi na meti međunarodnih terorista i da su napadi mogući, ali ova najnovija prijetnja ne mijenja ništa glede stupnja opasnosti", poručila je glasnogovornica BKA-e.
 
Početkom tjedna direktor BKA Holger Muench je ustvrdio da je od 11. rujna 2001. u Njemačkoj spriječeno jedanaest terorističkih napada i da u zemlji trenutno boravi više od 470 islamskih ekstremista koje se smatra potencijalno opasnima.

Više od 30 ljudi poginulo je u nedavnim bombaškim napadima na zračnu luku i postaju podzemne željeznice u Bruxellesu. Odgovornost za napade preuzeo je IS.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.