Njemačka vlada mogla bi kupiti udio u graditelju podmornica

Foto: Shutterstock

Njemačka vlada razmišlja o preuzimanju manjinskog udjela u Thyssenkruppovom ogranku za gradnju podmornica Thyssenkrupp Marine Systemsu (TKMS), rekao je ministar obrane Boris Pistorius.

Vlada će razmatrati tu mogućnost do kraja godine, rekao je ministar Pistorius u utorak tijekom posjeta Kielu, prema glasnogovorniku ministarstva obrane.

Thyssenkrupp želi da njegov ogranak TKMS, koji gradi podmornice i fregate, u budućnosti samostalno posluje, a među mogućnostima za postizanje tog cilja izdvojio je izlazak na burzu, djelomičnu prodaju, spajanje i uključivanje tog dijela poslovanja u novu tvrtku.

Thyssenkrupp bez komentara

Prošli tjedan vodeći predstavnik radnika rekao je za Reuters da se očekuje da će Berlin odluku o potencijalnom preuzimanju udjela u TKMS-u donijeti za nekoliko tjedana. To je preduvjet za prodaju, dodao je.

Naveo je i da njemačka vlada načelno ne odbacuje opciju preuzimanja udjela u TKMS-u i da je Berlin shvatio da mora preuzeti aktivniju ulogu u konsolidaciji sektora.

Thyssenkrupp još razgovara i s drugim potencijalnim kandidatima za preuzimanje udjela, uključujući privatnu investicijsku tvrtku Carlyle, rekli su upućeni izvori.

Thyssenkrupp nije odmah komentirao tu informaciju, a u Carlylu je nisu željeli komentirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.