Njemački ministar unutarnjih poslova putuje u Tursku

Foto: 123rf

NJEMAČKI ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere u srijedu putuje u Tursku nakon krvavog napada u utorak u Istanbulu u kojem je poginulo deset ljudi, među kojima brojni njemački turisti.

Maiziere putuje u Istanbul gdje će se sastati sa svojim turskim kolegom, s kojim će potom održati konferenciju za novinare, rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova.

"Najmanje osam Nijemaca" nalazi se među deset žrtava jučerašnjeg napada u turistički vrlo posjećenoj četvrti Sultanahmet, objavila je u utorak navečer kancelarka Angela Merkel.

U napadu je i petnaest osoba ozlijeđeno, među kojima devet Nijemaca.

Turska se već nalazi u stanju maksimalne pripravnosti nakon najkrvavijeg atentata u njezinoj povijesti u kojem su u listopadu prošle godine poginule 103 osobe u Ankari.

Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas rekao je u srijedu da se sigurnosno stanje u Njemačkoj nije promijenilo nakon napada u Istanbulu.

"Znamo da je Njemačka također cilj terorista tako da se generalno opasnost ne može zanijekati ali u ovom trenutku nema konkretnih indicija o ciljevima napada. Ipak vlasti su vrlo, vrlo oprezne", kazao je za ARD.

Njemačka je u utorak upozorila svoje građane da izbjegavaju gužve na atraktivnim turističkim lokacijama u Istanbulu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.