NK Višnjevac o aferi "HDZ-ov dres": Napravili smo to - iz gluposti!

"NE TO nije bila prvoaprilska šala. To je bio jedan nepromišljen potez koji možda ne bi bi izašao u javnost da Olimpija nije izgubila, ha, ha! Znate da Olimpija na svojim dresovima nosi logo HSP-a?", kaže nam Goran Ivanović, organizacijski tajnik HDZ-a Osječko-baranjske županije o aferi "dres".

Opće ludilo

Podsjetimo, zbog nedjeljnog trećeligaškog gradskog derbija pokrenut je disciplinski postupak protiv NK Višnjevca, delegata Vjekoslava Barišića iz Gašinaca, glavnog suca Domagoja Marinića iz Feričanaca i pomoćnih sudaca Igora Mečića i Bojana Zobenice, obojica iz Vinkovaca te četvrtog suca Luke Lijića iz Đurđenovca zato što su propustili zaustaviti NK Višnjevac da s logom HDZ-a razapetim na prsima igraju utakmicu, čime su prekršeni propisi Hrvatske nogometne lige.

Kako je izvijestio Glas Slavonije, postupak je pokrenut i protiv sportskog direktora Olimpije, Zvonka Nikšića, koji je kao službena osoba na gostujućoj klupi, za vrijeme odmora između poluvremena imao fizički sukob s gledateljem, inače ocem jednog od višnjevačkih nogometaša.

Gdje se priče ne poklapaju?

Žao je HDZ-u, žao je NK Višnjevcu, ali još uvijek nije postignut dogovor oko toga tko je otisnuo logo HDZ-a na njihove dresove. Ivanović kaže da je to bila odluka Uprave kluba jer je "tiskanje političkog loga na dresovima sportskih klubova degutantno i postoje drugi načini oglašavanja", a predsjednik NK Višnjevca Mirko Ivković kaže da su dresove dobili od HDZ-a i da je to jedna od samo tri garniture dresova koje imaju u klubu.

"Mi smo sretni kad nam netko da poklon, ali gluposti su da mi promičemo neku stranku. Pa kod nas u klubu ima HSS-ovaca, HSLS-ovaca, HSP-ovaca, pa čak nam je jedan iz one Pašalićeve stranke... Hrvatski blok! Žao nam je, bit ćemo i mi kažnjeni, a zbog gluposti", kaže Ivković.

Nesvjesni suci

"Da vam budem iskren, ne znam kako funkcionira sudačka udruga, ali sigurno su i oni odgovorni za propust. A možda uopće ni ne poznaju pravila, njima je bitno da igrači imaju  dresove, ha, ha, ha", smije se Ivanović.

"Sudac nije ni iz daleka ni mislio da će to biti problem, ma svi smo bili šokirani. Nije nama bio cilj reklamirati nekoga", kaže Ivković. Kako doznajemo i središnjica HDZ-a se raspitivala o ovom incidentu, no u izjavi za Index glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak bila je odrješita:

"Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice ne bavi se nogometnim klubovima", rekla je Glavak.

A.Benačić
Foto: Glas Slavonije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.