Norac, Petrač i Sulić izašli iz zatvora

JUTROS nešto nakon šest sati, iz zatvora u Popovači izašli su Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić. Uvjetni otpust im je odobren nakon što su odslužili više od dvije trećine kazne.

Po Petrača su prije svitanja došli sinovi i odvezli oca u svom Porche Cayenneu. Mirko Norac sam je otišao iz Lipovice u crnom Passatu, kao i Leon Sulić.

Povjerenstvo za prijevremeni otpust u rujnu je bilo jednoglasno kod puštanja Petrača i Sulića, koji su priložili obilatu medicinsku dokumentaciju kao potvrdu da im narušeno zdravlje. U slučaju Norca nisu bili jednoglasni, jer osuđenik za ratni zločin nije iskazao kajanje.

Mirko Norac je u zatvoru proveo više od deset godina, od ožujka 2001. Prvo je osuđen na 12 godina zbog ratnog zločinca na području Gospića, a još šest godina dobio je za zločine u Medačkom džepu. Vrhovni sud kasnije mu je odredio jedinstvenu kaznu od petnaest godina. Dok je bio u zatvoru, stigao se oženiti, dobiti dvoje djece i diplomirati. Živjet će u Zagrebu.

Hrvoje Petrač je osuđen na sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina Vladimira Zagorca u veljači 2004. Nakon toga je više od godinu dana bio u bijegu, a kad je uhićen u Grčkoj, javno je zaprijetio tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu, kazavši da je "Smranader upravo počinio političko samoubojstvo". Za boravka u zatvoru imao je niz povlastica, često je dobivao slobodne vikende pa ga se moglo vidjeti u šetnjama zagrebačkim centrom.

Leon Sulić osuđen je 2007. za gospodarski kriminal u tvrtki Croatiabus težak 15,5 milijuna kuna. Dobio je sedam godina zatvora, no Vrhovni sud mu je smanjio na pet. Druga presuda, još uvijek nepravomoćna, stigla je u travnju ove godine. Sulić je dobio dvije godine zatvora jer se nizom malverzacija na štetu Croatiabusa domogao stana vrijednog više od 589 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.