Nova koalicija liberalnog centra: Sad ne možete reći da nemate za koga glasati

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

STRANKA s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus zajedno izlaze na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, potvrđeno je na konferenciji za medije u Bjelovaru.

> Centar napokon ima ozbiljnu političku opciju

Ujedinjavanjem stranaka centra Hrvatska prvi put dobiva priliku izbora među strankama koje imaju ozbiljan program, nisu radikalno ni lijevo, ni desno i nude alternativu potrošenim politikama na sceni.

"Desno, desnije, lijevo, ljevije, birači mogu birati islužena lica ili radikale. Ujedinili smo snage kako bi ljudi, kojima je stalo do ozbiljnih rješenja za Hrvatsku, imali svoj glas u saboru. Sad smo jači jer smo udružili snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a, a nismo pobjegli pod njihove skute", kazala je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom na predstavljanju.

"Više vrijedi jedan racionalan glas nego 10 koji trabunjaju"

"U saboru više vrijedi jedan racionalan glas koji govori o budućnosti, nego 10 koji tamburaju o prošlosti. Do ovakvog stanja u državi doveli su nas bahatost i klijentelizam HDZ-a, koji je to tamburanje poticao kao kulisu za prikrivanje svojih lopovluka, od najmanje općine do kabineta vlade", kaže Orešković te dodaje da se treba usuditi priznati da nevrijeme dolazi i zato što se na drugoj strani nalazi jedna kukavička stranka, SDP, koja se za bilo kakav dolazak na vlast da ucijeniti odustajanjem od ozbiljnih reformi i promjena u državi.

Stranka Pametno se već godinama bori za okupljanje stranaka i pojedinaca s istom željom, da Hrvatska postane moderna i uređena zemlja i izbor ljudima koji žele živjeti u normalnoj državi.

Stručnjaci formirali program

"Klima u društvu pokazuje da je ljudima zaista dosta više praznih priča i lažnih obećanja, da žele vidjeti nešto novo i pravi zaokret, i u politici i u upravljanju Hrvatskom. Zato me veseli da smo se ujedinili i dali alternativu biračima koji žele ozbiljne i dokazane ljude u politici, nesklone modelima vladanja zadnjih 30-ak godina. Sada više nitko ne može reći da nema za koga glasati jer im nudimo izbor. Dobri i pošteni ljudi se moraju dogovoriti kako bi birači mogli smijeniti nepoštene i nesposobne s vlasti", rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Dodala je da su stručnjaci napravili program, kojim se dokazano mogu smanjiti porezi i stvoriti bolja socijalna država.

Dio koalicije je i stranka Fokus.

"Godinama već slušamo da građani na izborima biraju između manjeg i većeg zla. To mora prestati jer svaki put iznova gledamo jednu te istu priču, zamjenu kadrova, svaljivanje krivice na ove prethodne da su ostavili državu u rasulu, a istovremeno cvate nepotizam i korupcija. Ne mora biti tako... ", kazao je predsjednik Fokusa Davor Nađi pa je dodao:

"Mi smo smijenili HDZ s vlasti i u samo tri godine postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj, ukinuli poreze, dvije godine zaredom smo najbolji hrvatski grad za gospodarstvo i ušli smo u top 5 gradova po kvaliteti života. Dakle, s pravim i odlučnim ljudima može se napraviti promjena. Nemojte više birati između manjeg i većeg zla, izaberite konačno dobro i pametno rješenje", poručio je Nađi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.