Nove optužnice protiv Darka Marinca, Zdravka Šestaka i Darka Šketa

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Koprivnici objavilo je danas da je podiglo optužnice protiv tri osobe zbog nesavjesnoga gospodarskog poslovanja i zloporabe položaja i ovlasti te zbog kaznenog djela poticanja na zloporabu ovlasti i položaja.

Iako su u priopćenju ODO-a navedeni tek inicijali i godine rođenja optuženih, neslužbeno se saznaje da su optužnice podignute protiv 42-godišjneg Zdravka Šestaka, 60-godišnjeg Darka Marinca i 51-godišnjeg Darka Šketa.

Šestak i Marinac optuženi su da u svibnju i lipnju 2007. u Koprivnici, i to Šestak kao član uprave Podravke, a Marinac kao predsjednik uprave Podravke, prilikom dogovora i odobrenja kredita drugom trgovačkom društvu nisu postupali s pažnjom dobrog gospodarstvenika, te da su - ne brinući o imovinskim interesima društva "Podravka" - drugom trgovačkom društvu na ime kredita odobrili isplatu od pet milijuna kuna, čime su društvu "Podravka" nanijeli materijalnu štetu.

Okrivljenica Zdravku Šestaku i Darku Šketu stavlja se na teret da su početkom travnja 2009. godine u Koprivnici, Šket kao predsjednik uprave društva "Sloga", a Šestak kao predsjednik uprave "Podravke" i član nadzornog odbora "Sloge", znajući da je "Sloga" pred stečajem i da će svako opterećenje imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika, a s ciljem da naknadno osiguraju povrat kredita od pet milijuna kuna, sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnoga prava na nekretninama "Sloge". Time je umanjena vrijednost stečajne mase "Sloge", navodi se u optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.