Nove pritužbe na ravnatelja splitskog Baleta: Dinko Bogdanić pred otkazom

Foto: HRT

DINKO BOGDANIĆ, ravnatelj splitskog Baleta, ponovno je pred otkazom. Goran Golovko, intendant splitskog HNK, uputio je Kazališnom vijeću prijedlog za njegovo razrješenje sa mjesta ravnatelja Baleta, a to za sobom povlači i prekid suradnje, tj. otkaz.

Golovko: Bilo je novih pritužbi na neke aspekte njegovog rada

"Dinko Bogdanić veliki je umjetnik i stručnjak, no zbog pritužbi na neke aspekte njegovog rada, uputio sam Kazališnom vijeću prijedlog za njegovo razrješenje", kazao nam je Golovko.

Kazališno vijeće bi se trebalo sastati sutra i odlučiti o prijedlogu intendanta splitskog HNK. Golovko je razgovarao o novim pritužbama sa Bogdanićem, no o sadržaju nije htio.

Plesačicu nazvao "jebenom rumunjskom Cigankom" pa se izvukao opomenom pred otkaz

Bogdanić je prije pola godine dobio opomenu pred otkaz zbog vrijeđanja rumunjske balerine, koja je na koncu napustila i Split i Hrvatsku. Bogdanić je plesačicu nazvao "jebenom rumunjskom Cigankom". Naknadno se ispričao. Smjenu su tražili HHO, Radničko vijeće i sindikat, no Kazališno vijeće odlučilo je Bogdanića ipak i dalje ostaviti na plaći i angažmanu u Splitu.

Radničko vijeće i sindikat pričekat će odluku Kazališnog vijeća te onda dati komentar na posljednja zbivanja u splitskom Baletu.

Kako neslužbeno doznajemo, prijavljena su tri nova incidenta, među ostalim i fizički napad jednog od Bogdanićevih pomoćnika na člana baletnog ansambla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.