Novi detalji premlaćivanja dečka u Brodu: Napao ga 21-godišnjak, nije bilo povoda

Screenshot: Privatna snimka

Policija je objavila nove informacije o premlaćivanju 16-godišnjeg tinejdžera na ulici, u zoni obiteljskih kuća u Slavonskom Brodu. 

Premlatio ga je napadač u prisustvu još jednog muškarca na Staru godinu. Kako se vidi na snimci s nadzornih kamera, dva muškarca su izašla iz automobila. Žrtva je od siline udarca pala na tlo, a napadač mu je potom zadao još nekoliko udaraca, uglavnom u predjelu glave, te potom pobjegao sa suputnikom, dok je mladić ostao ležati na tlu.

Foto: Privatna snimka

Index je jučer razgovarao s mladićevim ocem koji nam je kazao da je, s obzirom na to da se policija dva tjedna nije oglasila o događaju niti je pronašla počinitelja, započeo svojevrsnu privatnu istragu.

>> UZNEMIRUJUĆE U Brodu brutalno pretučen mladić. Policija šuti, otac sam istražuje

Nakon što je priča odjeknula u javnosti, policija je sinoć objavila da je "osoba koju se dovodi u vezu s tučnjavom stavljena pod nadzor policije".

Danas su se iz policije oglasili s novim detaljima o slučaju u kojima pokušavaju opravdati i činjenicu da dva tjedna nisu pronašli počinitelja i da su ga pronašli baš na dan kad je priča objavljena u medijima. 

Napadnut na ulici bez posebnog povoda

Kako navode iz PU brodsko-posavske, policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi dana, 31. prosinca, u 3:30, započeli s operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od navedenog dana, kada je oko 00:50, u Slavonskom Brodu, na ulici bez posebnog povoda fizički napadnuta maloljetna osoba.

"Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija, došli do saznanja o počinitelju", navode iz policije.

Napadač je 21-godišnjak

Utvrđeno je, dodaju, da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja.

Foto: Privatna snimka 

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

"Također napominjemo da policijska uprava u cilju zaštite maloljetnika ne obavještava javnost o detaljima iz sličnih događaja u kojima su sudionici maloljetne osobe kako ne bi došlo do eventualne dodatne viktimizacije istih", navode na kraju iz policije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.